ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП ще търси мнозинство за готовата управленска програма

Корнелия Нинова БСП

"Ние декларирахме готовност, ако президентът реши да даде мандата на БСП, да проведем разговори във формата на досегашната четворна коалиция по предварително подготвената от трите партии в коалицията програма". Това каза  Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

"Представили сме програмата си и евентуални бъдещи законодателни стъпки оттук нататък. Загрижени сме за държавата, трябва да се помогне на хората през очакваните тежки месеци, да се приеме Плана за възстановяване и устойчивост, да изготвим бюджета за 2023 година. За нас най-важните въпроси са инфлацията, бедността, цените и неравенствата. И в програмата, която сме изготвили с ДБ и ПП, има конкретни стъпки как това да бъде преодоляно", подчерта лидерът на социалистите.

"Ще разговаряме с всеки, на който бъде връчен третия мандат. Що се отнася до Кирил Петков и ПП – призовахме го да не е премиер и му прави чест, че направи стъпка назад и отстъпи", изтъкна Нинова.

"Не става въпрос за имена, а за програма, стъпки и закони – отбеляза тя. -. Декларираме, че в демократична държава най-голямата партия трябва да излъчи премиер. Този, който получи третия мандат, с програмата, която изработихме, трябва да седне на преговори, без ГЕРБ и ДПС".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *