ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП: Връщаме се към мутренските времена

Парламент Стоян Мирчев

Ситуацията в България наподобява връщане към мутренските времена от средата на 90-е години, причина за което е управлението на Бойко Борисов. Това се посочва в декларация на БСП, прочетена от парламентарната трибуна.

Социалистите дадоха примери от последните седмици, сред които "бити журналист, нотариуси, лекари и учители", "член на СЕМ, заплашвал журналист, тези дни ще решава кой да бъде следващият директор на БНТ", "скандал за партиен рекет за тонове суджук", "патриоти прекарват бежанци", "скандали около ремонта на НДК и председателството ни на Европейския съюз", "първо място на България по корупция", "най-много работещи бедни спрямо страните в ЕС", "40% от учениците – функционално неграмотни".

"Сблъсъците в обществото ни достигнаха точката на взривяване. България не прилича на европейска страна от 21-и век. Всичко това е в резултат на управлението на ГЕРБ, което продължава вече осем години. Ние сме в взривено общество и държава, властта произвежда скандали. Държавата колабира – за трети път от 2009 г. Борисов управлява държавата по един и същи бандитски начин", обяви депутатът Стоян Мирчев. По думите му "мафията превзема и тероризира повечето от градовете", "страната ни се връща към бруталните мутренски времена" и всичко това се случва "под зоркия поглед на Борисов и бушончетата му".

"Ако не ни чуете и този път, мандатът ви ще е още по-къс. Гневът се натрупва в обществото, но алтернатива на пагубното ви управление има. хората ще я потърсят скоро", обяви още Мирчев. Той оцени скандала около вече бившия депутат от ГЕРБ Живко Маринов, който упражнявал натиск за получаване 4 тона суджуци под предтескт, че са за премиера, като олицетворение на управлението на ГЕРБ.

В отговор зам.-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ категорично се разграничава от "обидните квалификации" и "речта на омраза" в декларацията на социалистите. Според него с такива думи и декларации нито напрежението може да бъде намалено, нито "БСП за България" – да бъде конструктивна опозиция, тъй като връща парламента във времена на конфронтация.

"Вие говорихте за суджука. Не е проблем на БСП суджука. ГЕРБ обаче се разграничи от това и оставихме компетентните органи да си свършат работата", обяви Цветанов. Той подчерта още, че ГЕРБ получава "пълната международна подкрепа за политиките, които прави сегашното правителство". "Знаем, че ви боли, че загубихте изборите. И за това, че имаме кабинети "Борисов 1", "Борисов 2" и "Борисов 3". Мисля, че можем да имаме и кабинет "Борисов 4", прогнозира Цветанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *