ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

България потвърждава подкрепата си за европейския път на Черна гора

Румен Радев

Президентът Румен Радев, който е на посещение в Черна гора, заяви, че България потвърждава категорично подкрепата си за европейския път на Черна гора.

След среща с черногорския си колега Мило Джуканович в историческата столица Цетине, Радев заяви: 

"Черна гора е най-напредналата страна в процеса на разширяване на Европейския съюз. Ще очакваме в скоро време да приветстваме като пълноценен член на европейското семейство. Ние се надяваме, че пътят към реформи ще бъде ускорен, така че заедно да отбележим окончателния успех на Черна гора по пътя на присъединяване към Европейския съюз".

Високата подкрепа на черногорските граждани за членството на страната им в ЕС е най-сигурният гарант за неутрализация на всякакви опити за външно вмешателство в процеса на евроинтеграцията, подчерта още Радев.

"България е готова да помага с експертиза за укрепване на институционалния капацитет на Черна гора за решаване на всички важни въпрос не само в процеса на присъединяване, но и след това", подчерта държавният глава.

От своя страна, президентът на Черна гора Мило Джуканович благодари на България за подкрепата за европейския път на страната си. 

"Мислим, че най-голямата инвестиция на ЕС за мира и стабилността на Европа е интегрирането на Западните Балкани. Затова е много важно нашите съседи да представят тази тема по правилен начин пред европейските центрове", каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *