ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Българите продължават да шофират друсани и пияни

пътна полиция

МВР изнесе данни за резултатите от операцията по пътищата през изминалото денонощие. Статистиката отново ни разкрива позната картина – българите масово пият, друсат се и след това се казват по колите си.

9417 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 659 водачи и пътници. Съставени са 2190 фиша и 682 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 39 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 19 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 души и 8, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2935 МПС и 3100 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 688 фиша и 201 АУАН. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и още двама – с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *