ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Цацаров подава оставка

Парламент Сотир Цацаров

Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров ще подаде оставка във връзка с подготвяните законодателни промени от Министерство на правосъдието, с които той очевидно не е съгласен.

Както е известно, правосъдното министерство и група депутати подготвят проектозакон, с който комисията на Цацаров ще бъде разделена на две  – орган за разследване на корупцията и комисия за конфискация на незаконнопридобито имущество и конфликт на интереси.

Цацаров ще си тръгне от поста на 1 март, когато ще внесе в парламента годишния отчет за дейността на комисията. Във връзка с появилата се информация, в публичното пространство се завъртя интригата, че е възможно шефът на КПКОНПИ да се впусне в надпреварата за председател на Върховен касационен съд (ВКС). Ако изборът на Галина Захарова утре (14 януари), която е одобреният кандидат на пленума на ВКС за нов председател се провали по една или друга причина, е възможно да бъде издигната кандидатурата на Сотир Цацаров. Както е известно, предложения за кандидатури за председател на съответния съд могат да правят не по-малко от трима от членовете на съответната колегия на Висшия съдебен съвет, министърът на правосъдието, както и пленумът на Върховния касационен съд и пленумът на Върховния административен съд.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *