ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Части от „Капитан Андреево“ са важни за националната сигурност

Министерски съвет Гълъб Донев

„Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на ЕС, да се използва за вътрешнополитическа употреба. Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство“ – подчерта служебният министър-председател Гълъб Донев при откриването на редовното заседание на Министерския съвет.

Той изрази категоричната си позиция по повод предстоящо решение на кабинета, с което части от ГКПП "Капитан Андреево" ще придобият статут на стратегически обект от значение за националната сигурност.

Служебният премиер припомни как започнал мандатът на служебното правителство – с проблеми в контрола на животни и стоки, които влизат в Европейския съюз през граничния контролен пункт „Капитан Андреево“.

Сега, в края на мандата, Министерският съвет предстои да вземе решение, с което ще върне сигурността и качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейския съюз, отбеляза Донев.

В началото на редовното заседание той поздрави българските учени с празника им – БАН отбелязва 153 години от създаването си. Донев припомни, че на 12 октомври 1869 г. в Браила е учредено Българското книжовно дружество и цитира думите, с които започва първият брой на неговото периодично списание:

„Великият урок на историята вече се оценява прилично в нашия просветен век. Този урок ни показва, че без наука народите не могат да направят нито крачка напред в развитието и усъвършенстването си. Не могат да се сдобият с добро и качествено бъдеще. Да следим и следваме идеите на хората на знанието. Те вече знаят какво ни предстои в бъдещото!“ – завърши служебният премиер, изразявайки уважението си към постиженията учените.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *