ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ДБ: Новият праг на регистрация по ДДС ще помогне на малкия бизнес

Парламент

От 1 януари прагът за регистрация по ДДС става 100 000 лв. Това ще даде шанс за оцеляване на малкия бизнес у нас. Това заявиха от "Демократична България", след като миналата седмица страната ни получи разрешение от Европейската комисия да предприеме тази мярка.

"Информираме над 100 000 предприятия, че от 1 януари влиза в сила прага за регистрация по ДДС от 100 000 лева. Това е шестият най-висок праг в ЕС – шанс за малкия бизнес да оцелее, да има по-малко бюрокрация", заяви Мартин Димитров от "Демократична България".

От формацията заявиха, че на фона на антиреформите в 48-ия парламент с връщането на хартиената бюлетина, е видно, че може да се правят и добри неща.

"Това беше един от многото опити на "Демократична България" в предишния парламент да подобри бизнес средата. Процесът не беше лесен и прост, преди да убедим достатъчно хора в правилността на тази идея", подчерта от своя страна експертът Георги Ганев от "Демократична България".

Също така от формацията коментираха със загриженост факта, че от "Продължаваме промяната" смятат да не участват в преговори за кабинет с втория мандат, ако не се оттеглят промените в Изборния кодекс, коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира и нападението срещу българския културен клуб в Охрид, като остро осъди действията на нападателите. Напомни и че процесът на преговори на Република Северна Македония с ЕС не може да започне преди да се промени Конституцията на съседната ни държава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *