ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ДБ предлага ротационно председателство на парламента – на ГЕРБ и ПП

Христо Иванов

„Демократична България“ предлага като изход от кризата с избора на председател на Народното събрание да се въведе ротационен принцип на председателство между кандидатите на първите две политически сили – на ГЕРБ и на „Продължаваме промяната“.

Поредността, срокът на заемане на поста и технологията по процедурата ще бъде уточнен с консенсус между политическите сили. Предложението на „Демократична България“ ще бъде представено на председателски съвет на Народното събрание преди утрешното заседание.

„Демократична България“ също така предлага на останалите парламентарни сили да се обединят около пакет от закони, които трябва да бъдат приети като цел минимум за работата на 48-ото Народно събрание. Това са закони, свързани бюджета за 2023 г. и належащите закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

Затова „Демократична България“ предлага още след избора на ротационен председател да бъдат създадени най-малко две парламентарни комисии – правна и финансова. Така Народното събрание ще може да заработи и да разглежда поне най-важните за България закони.

В първите минути на работата на новото Народно събрание днес „Демократична България“ внесе осем законопроекта и един проект за решение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *