ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Делегацията на коалицията заминава за Киев в сряда

Кирил Петков на разпит в прокуратурата

Премиерът Кирил Петков коментира пред Би Ти Ви предстоящото си посещение в Украйна. Той направи това в Царево, където снощи посрещна Възкресение Христово.

„За Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата", обясни той.

"Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по Фейсбук, а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно", каза още Петков и допълнни, че не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

"Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция", уточни той.

На великденска служба в Царево премиерът Кирил Петков заяви, че в този ден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата. По-рано той се запозна с поражения по фасадата на църквата "Свето Успение Богородично", засегната от трус в Черно море преди 13 дни и обеща да помогне с лични средства. 

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма. Той беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм. 

"Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга", посочи премиерът. 

"Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата", каза Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *