ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Демерджиев и гръцкият му колега ще обсъдят мигрантски проблеми

Иван Демерджиев

Гръцките медии поставят акцент върху днешната среща на българския министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и гръцкия му колега Такис Теодорикакос в Александруполис. Сред основните обсъждани теми е и преминаването на нелегални мигранти от България в Гърция, пишат медиите в южната ни съседка.

Атина настоява България да засили контрола по границата с Турция, както и на гръцко-българската граница, за да не се допуска нелегално влизане на мигранти в южната ни съседка, пишат гръцките медии.

Журналистка, работеща по темата за движението на нелегалните мигранти, заяви в национален ефир днес:

"В последно време трафикантите променят пътя за нелегално влизане, защото Гърция е блокирала добре и охранява границата. Слабото звено явно е България. Мигрантите признават, че влизат в България и от там се движат в две посоки – директно към други европейски страни или влизат в Гърция през българската граница".

Гръцкото правителство, медиите и жителите на област Ерос- Северна Гърция очакват със засилен интерес резултати от срещата на двамата министри на вътрешните работи днес в Александруполис.

Гръцкият министър по защита на гражданите Теодорикакос съобщи преди срещата, че двете страни трябва да дадат ясен сигнал пред европейските партньори, че съвместно защитават отговорно външните европейски граници. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *