ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутати в кулоарите – “за” и “против” оставката на Иван Демерджиев

Служебен кабинет служебно правителство Иван Демерджиев

След трагичния инцидент с убития полицай Петър Бъчваров до българо-турската граница от ГЕРБ-СДС поискаха две оставки – на вътрешния министър Иван Демерджиев, и на главния секретар на МВР-Петър Тодоров. Мотивът да поискат "главата" на Петър Тодоров е, че неговата работа била свързана именно с оперативното ръководство на този тип действия по охраната на границата.

Това обяви в кулоарите на парламента Даниел Митов от ГЕРБ-СДС. Според него липсва координация между българското и турското правителство по контрола на миграционните потоци. "Подобна координация липсва и с Гърция. За съжаление наблюдаваме и пик в трафика на наркотици", добави още Митов.

Във вторник (8 ноември) Бойко Борисов също поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев. По време на брифинг той заяви, че президентът Румен Радев незабавно трябва да смени служебния министър на вътрешните работи заради загиналия полицай.

Според Атанас Атанасов – съпредседателят на "Демократична България" – искането на оставката на Демерджиев е пресилено. Той смята, че проблемите по българо-турската граница не са резултат от работата на вътрешния министър. Припомни, че са похарчени над 200 милиона за ограда, която е в окаяно състояние. По думите му точно затова такива "драматични искания са несериозни". Атанасов обвини Бойко Борисов, че вместо да зарови глава в пясъка от срам, той иска да избяга от отговорност.

Кирил Петков от "Продължаваме Промяната" от своя страна заяви, че трябва да бъдат решавани истинските проблеми, а не фокусът да се поставя само върху един човек. Бившият премиер подчерта, че решението е оградата да се укрепи.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и министрите трябва да подават оставки, но затова трябва да има и конкретни аргументи. По думите му исканата оставка на Демерджиев е неоснователна и неаргументирана с никакви факти.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изрази мнение, че неговата парламентарна група не иска оставката на хора от МВР, а настоява да бъдат разследвани онези, които са я изградили.  

В утрешния ден (10 ноември) предстои депутатите да изслушат служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за предприетите мерки по охраната на границата на страната и за справянето с потока от нелегални имигранти. Това ще бъде и първа точка в програмата за четвъртък. Предложението за изслушване на Демерджиев бе внесено от БСП. След изслушването на Демерджиев, парламентът ще обсъди промени в данъчните закони.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *