ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите гласуваха кандидатурата на Йордан Цонев за шеф на НС

Парламент Йордан Цонев

След подновяване на заседанието депутатите преминаха към гласуване на петимата кандидати за председател на 48-ото Народно събрание във втората процедура по избор. Те вече минаха през една процедура, при която кандидатите бяха четирима, двама стигнаха до балотаж, но нито един от двамата не успя да събере над една втора от гласовете.

Сега първа беше гласувана кандидатурата на Йордан Цонев, предложен от ДПС. Той получи 32 гласа "за", 92 "против" и 91 "въздържал се". След това от ДПС поискаха поредна почивка.  Според процедурните правила, приети по-рано днес, кандидатурите се гласуват по азбучен ред на имената. Ако при първото гласуване никой от кандидатите не получи повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарната зала, се произвежда втори избор, в който участват двамата номинирани, получили най-много гласове. При второто гласуване избран е кандидатът, който получи повече гласове.

От ГЕРБ-СДС предлагат Росен Желязков за председател на парламента, от "Продължаваме Промяната" – Никола Минчев. Номинацията на БСП за поста е Кристиан Вигенин. От "Възраждане" предлагат Петър Петров.

Първото заседание на новоизбраното Народно събрание продължава вече повече от седем часа. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *