ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите обсъждат връщането на хартиената бюлетина

Откриване на 48 Народно събрание Парламент

В дневния ред на депутатите стоят законопроекти за изменение и допълнения на Изборния кодекс. Внесени са три законопроекта- от БСП, "Възраждане" и "Демократична България".

На свое заседание правната комисия одобри на първо четене предложеното от левицата изменение за връщане на хартиените бюлетини според желанието на избирателя. От "Демократична България" предложиха промени, с които да се повиши прозрачността и сигурността на машинното гласуване. От ДБ се обявиха против смесения тип гласуване, който предлагат от БСП – с хартия и машина.

От "Възраждане" предлагат съставът на Централната избирателна комисия да отразява пропорционалното разпределение на мандатите и се предлага въвеждане на постоянно видеонаблюдение през целия изборен ден.

Пред депутатите стои и приемането на проект на решение за инвестиционен разход за придобиване на нов тип боен самолет. Като вносител на проекторешението е Министерският съвет. Целта на проекта е окомплектоване с техника и въоръжение на една авиационна ескадрила с многоцелеви изтребители 16 самолета F-16 Block-70, както и завършване на процеса по изграждане на пълни способности за обслужване и експлоатация на авиационната техника, оборудването, въоръжението и наземните системи, придобивани в рамките на първи и втори етап от проект "Придобиване на нов тип боен самолет".

Пленарното заседание ще започне в 9:00 часа. В него участват служебният министър-председател Гълъб Донев и вицепремиери, а след законодателната дейност е предвидено време и за редовен парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерът Атанас Пеканов и още седем министри.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *