ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите приеха промени в Закона за обществените поръчки

Парламент

Парламентът прие и на второ четене промени в Закона за обществените поръчки. Единият законопроект е на Ивайло Мирчев от "Демократична България" и група народни представители, другият е на трима депутати от "Продължаваме промяната" – Настимир Ананиев, Богомил Петков и Юлия Иванова.

С предложенията на  "Продължаваме промяната" се цели преодоляване на инфлационния риск. Предвижда се индексацията на цените по договорите да се извърши по методика, одобрена от Министерския съвет.

"Фокусът и най-важното е европроектите, еврофинансирането, което се получава от различни инфраструктурни проекти, ако се окаже, че то не може да бъде завършено заради новите инфлационни и икономически процеси, България ще трябва да връща доста голям обем от финансов ресурс – говорим за милиарди", коментира промените Настимир Ананиев.

Предложенията на ДБ включват прецизиране на случаите, в които инвестиционното проектиране и строителството могат да се изпълняват чрез инженеринг, за да се гарантира независимост между различните участници в строителния процес при реализиране на общински и държавни обекти.

"Ние сме в една поредица от кризи, които изискват сложни и застъпващи се екстремни и екстремални решения. Част от кризата е политическа, тежка криза – това, че просто ние сме неспособни като политическа класа. И тук съвсем не се опитвам да се разгранича от това да произвеждаме добри решения. Това вероятно е възможното решение", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Искам просто да приветствам, като последно заседание и последен ден на този парламент, да приветствам добре дошли при мафията ДБ и ПП. Защото нещо, за което обясняваха, че е мафиотска сделка, сега я предлагат отново с голям ентусиазъм и ще я подкрепят", не пропусна да се заяде Тошко Йорданов от ИТН.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *