ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите ще изслушат премиера Донев за Шенген

Депутатите ще изслушат служебния премиер Гълъб Донев заради отказа на Нидерландия и Австрия подкрепят присъединяването на България към Шенгенското пространство, "което води до провал на преговорите за присъединяване и относно плана на правителството за изпълнение на препоръките, отправени от Европейската комисия и заложени в Доклада за върховенството на правото за 2022 г. от 13 юли 2022 г. " Изслушването е по искане на Никола Минчев от "Продължаваме Промяната". На последното заседание на Министерския съвет Донев определи това искане като пиар фокус, който се ползва като сламка, за която "се хваща удавник". След тези думи последваха реакции от парламентарните групи в парламента. Стигна се и до настояване президентът от страна на ПП и на БСП президентът Румен Радев да даде обяснение пред депутатите за действията на назначения от него служебен кабинет.

Дневният ред на парламента включва и изслушване на директора на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) Кънчо Райчев за проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК. 

Предвижда се да бъде изслушан и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България в участъка Видин – Кулата, магистрала "Хемус" и магистрала "Черно море". 

В програмата е и редовен парламентарен контрол. На актуални въпроси ще отговарят служебният премиер Гълъб Донев и министрите Велислав Минеков, Александър Пулев, Росица Карамфилова, Росен Христов, Весела Лечева, Георги Тодоров, Росица Велкова и Иван Шишков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *