ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите включиха още седем точки в дневния ред парламента

Парламент

По предложение на парламентарната група на ГЕРБ депутатите единодушно приеха дневния ред на последното заседание на 47-ото Народно събрание да се промени, като бъдат включени още седем точки, сред които първо четене Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки. Парламентарният контрол няма да се състои, но последният един час от заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, като ще е посветен на обръщения и декларации на парламентарните групи.

С пълна зала и кворум започна последният работен ден на парламента. Регистрираха се 132-ма народни представители."Залата е пълна в потенциалния последен ден на това Народно събрание", с тези думи изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов откри днешното пленарно заседание.

Депутатите вече успяха да гласуват облекчаване на режима за изграждане, дооборудване или подмяна на инсталации за производство на електрическа, топлинна или енергия за охлаждане от възобновяеми източници само за собствено потребление, като мощността не трябва да надхвърля 10 киловата.

Промените в Закона за устройство на територията бяха приети на първо четене. Следват ратификации на меморандумите за сътрудничество с Европейската централна банка и Международната банка за възстановяване и развитие, както и гласуване на промени в Търговския закон, Закона за здравето, измененията в бюджета на Здравната каса, Закона за обществените поръчки и Гражданско-процесуалния кодекс

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *