ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

До ноември ще започнем да обучаваме персонал за въздушните линейки

Парламент Георги Гвоздейков

Проектът касае обществото и трябва да бъде разграничен от политиката. Това посочи ръководителят на спешната въздушна помощ Георги Гвоздейков пред Нова нюз. 

Според него хеликоптер ще бъде взет на лизинг, за да бъде лицензирано дружеството.

"До ноември ще го осигурим и ще започнем да обучаваме персонал. Обществената поръчка ще бъде проведена от Министерството на здравеопазването. Ще участват производители от Европа и света. Средствата са осигурени, ще се изграждат шест оперативни бази", подчерта той.

"Разчитам на професионалисти в своята област – пилоти, инженери, лекари, финансисти. Ние сме сериозен и мотивиран екип", обясни той. И допълни, че назначението му не е незаконно, тъй като е бил депутат.

"Създаването на търговското дружество е заради необходимостта да отговорим на регламента, принципал е Министерство на транспорта, собственик на капитала е държавата. Законът е спазен. Направен е анализ, изследвани са модели в Европа. Спрели сме се на три възможни варианта в България – доставка на специализиран екип до мястото на произшествието, обработване на пациента на място и по време на полет. Следващата мисия е среща с друг наземен екип – с линейка. След това откарване до болница по най-бързия начин. Третата мисия е бърз трансфер между болници", разкри Гвоздейков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *