ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Добрев: Оттеглянето на Минчев e ход към нова конституционна криза

Парламент Делян Добрев

С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото Народно събрание "Продължаваме промяната" са направили ход към нова конституционна криза. Такова мнение изрази пред NOVA депутатът от групата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да оттегли кандидатурата на Росен Желязков. "Ако и ние оттеглим кандидата си, ще задълбочим тази конституционна криза", посочи Добрев. "Надявам се в днешния ден и останалите партии да оттеглят кандидатите си и да остане нашият, за да се реши този въпрос, иначе довечера Народното събрание пак няма да закрие сесията", допълни той. 

Ако от ГЕРБ-СДС отново не получат подкрепа, ще продължат да преговарят с останалите парламентарни групи. "Ненормално е Народното събрание да се блокира по този начин, докато държавата има тежки проблеми", каза Добрев и обвини ПП за удължената почивка на първото пленарно заседание. "В почивка сме, защото ПП се тръшнаха като деца и казаха, че искат техния кандидат", допълни той.

"Какво се случи един час, преди те да си оттеглят кандидата? ГЕРБ и "Демократична България" се разбраха за ротационно председателство. За да провалят това разбирателство и избора през този ден, те оттеглиха втория кандидат. Тоест сега няма с кого да се ротираме", подчерта Делян Добрев и заключи: "Ако Вежди Рашидов беше ударил звънеца, още вчера щяхме да се запътим към нови избори."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *