ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Домусчиев на форум на Клинтън зове за иновации в изхранването

Кирил Домусчиев Бил Клинтън

„Сигурността в осигуряването на храна за населението е един от глобалните проблеми на нашето време. Изказвам благодарност на президента Бил Клинтън и държавния секретар Хилъри Клинтън за поканата им да говоря пред лидери от бизнеса и гражданското общество на срещата – "Глобална инициатива на президента Клинтън през 2022 година".

Това написа във Facebook профила си председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и главен изпълнителен директор на "Хювефарма" Кирил Домусчиев след участието си в кръглата маса на Clinton Global Initiative (CGI), фокусирана върху разрешаване на глобалните климатични проблеми.   

Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на Clinton Global Initiative са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни 

„На срещата споделих като пример успеха, чрез който ръководената от мен компания „Хювефарма“ се стреми към нетно нулево въглеродно въздействие, без това да повлияе на растежа и стабилността на глобалния й бизнес“, написа Кирил Домусчиев. 

„Като член на Консултативния съвет на CGI ще продължа да работя и защитавам позициите, изказани от мен на този глобален форум, и приканвам колегите си да поемат също ангажименти за разрешаването на глобалните предизвикателства чрез иновации и лидерство“, добави той. 

По време на кръглата маса Домусчиев призова към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена храна, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните продоволствени нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *