ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ДПС: Това е най-слабият кабинет от края на комунизма

Парламент Мустафа Карадайъ

​Чухме колко е прекрасно управлението. Чухме и критика към тях от хора, които си мислят, че от тях започва всичко. Тази зала е виждала самонадеяност и арогантност още през 2009 година, това не е нещо ново. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от трибуната на Народното събрание.

Той припомни на депутатите, че евроатлантическата ориентация не започва от тях, защото още през 1991 година е очертан консенсусът за присъединяването на България към ЕС и НАТО. След това са направени усилия този ценностен избор да бъде комуникиран в обществото.

“Тази власт, която оценява себе си като чудесна и прекрасна… за нея можем да кажем няколко думи. Няма мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите. Няма план за възстановяване и устойчивост, независимо че слушаме за това от доста време. Нямаме държавен бюджет. Инфлацията си върви, вие помагате за нея, но не помагате за разрешаване на кризите”, каза Карадаъй.

Според него от декларацията на "Продължаваме промяната" става ясно, че целта е задкулисието да завладее държавата. “Всяко ваше действие оправдавате с антикорпуция, но засега единственото ви действие е сведено до антикорупционната търсачка Гугъл", посочи той.

“Това е най-слабият кабинет от края на комунизма. Това правителство прилича на клуб на по интереси, а не на правителство”, категоричен беше Карадайъ. Той призова за диалог и за възстановяване на държавността чрез демократични способи – върховенство на закона и спазването и гарантирането на правата и свободите на всички български граждани.

"Онова което оценявате като стабилна коалиция, всъщност точно там има проблем с ценностния избор на България, включително и в днешното трудно време. И тази коалиция, и тази власт, която оценява себе си за прекрасна и чудесна, за нея само можем да кажем няколко оценъчни думи", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група при откриването на новата сесия на парламента.

"Няма мерки за борба с кризите, това го казват и гражданите, и бизнеса. План за възстановяване и устойчивост действащ все още няма, независимо, че го слушаме от доста време. Оперативни програми в тези кризисни времена – все още няма. Имаме един гласуван държавен бюджет преди около месец и половина. Но от деня на гласуването слушаме как всеки един момент трябва да актуализираме и променяме този държавен бюджет, тоест такъв нямаме. Но кризите са факт, хората обедняват. Инфлацията си върви и вие помагате на тази инфлация, но не помагате за разрешаване на кризите. Това е основният проблем. Разбрахме, че мерки за борба с кризите няма, но всъщност има противоконституционни и противозаконни действия от сегашната власт. Такъв е зародишът на тази власт. Резултатът е, че задкулисието завладя властта", допълни той.

"В момента във вашата декларация виждаме и разбираме, че целта е завладяване на независимите регулатори от задкулисието. И като краен резултат задкулисието да завладее държавата. Иначе всяко едно ваше действие оправдавате с антикорупционни действия и дейност, но тази дейност се олицетворява засега единствено и само с антикорупционната търсачка Гугъл. Така, че това правителство и този кабинет към днешна дата могат да получат следната оценка – най-слабият кабинет от края на комунизма. По-скоро това правителство прилича на клуб по интереси, а не на правителство", каза още лидерът на ДПС.

"Ние от ДПС призоваваме в тези тежки и трудни времена, при тези множество кризи да има разум и мъдрост. Призоваваме за диалог между власт и опозиция. Впрочем виждаме, че във властта и коалицията диалогът липсва. Но ние в тези кризисни времена трябва да стигнем до диалог между власт и опозиция във търсене на решенията. Призоваваме за възстановяване на нормалността в политиката, призоваваме за възстановяване на държавността. А това нещо става единствено чрез демократични инструменти и способи чрез върховенство на правото, върховенство на закона и гарантирането на правата и свободите на всички български граждани", завърши депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *