ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Екоминистерството обяви нова защитена зона “Камчия”

камчия

Министерството на околната среда и водите обяви нова защитена зона "Камчия" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, съобщават от пресцентъра на екоминистерството.

Според заповедта, подписана от министъра в оставка Борислав Сандов, под защита ще са над 129 хиляди декара, от които 7 500 декара – морски пространства. Територията на зоната е в землищата на няколко села в община Аврен и в община Долни чифлик, област Варна.

Обявяването на режимите на защитената зона се прави заради стартиралата наказателна процедура срещу България заради неизпълнение на задълженията й по директивата за местообитанията.

Според Сандов, заповедта с допълнителни режими на защита е трябвало да бъде издадена до 2014 г. Той напомня, че заради неизпълнението на Директивата и липсата на тези решения, ЕК заведе дело срещу България в Съда на ЕС.

С новата заповед ще бъде преодоляна още една наказателна процедура срещу страната ни – за липсата на мерки за опазване на китоподобните в морските ни защитени зони.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *