ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Европейците се тревожат за качеството на въздуха

климат

Според специално проучване на "Евробарометър" европейците са обезпокоени от последиците от замърсяването на въздуха за здравето им и околната среда. 

Повечето от анкетираните смятат, че промишленият сектор, публичните органи и работодателите трябва да направят повече за подобряването на качеството на въздуха. Анкетираните подкрепят въвеждането на ясен международен или европейски подход за по-чист въздух. Голяма част от хората, които са запознати със стандартите на Европейския съюз за качеството на въздуха, смятат, че тези критерии следва да бъдат засилени. 

Повечето европейци са на мнение, че в техните държави респираторните заболявания, астмата и сърдечносъдовите болести, са сериозни проблеми, дължащи се на замърсяването на въздуха. Европейците са обезпокоени и от влиянието на замърсения въздух върху водните обекти. Почти половината от участвалите в проучването на "Евробарометър" твърдят, че качеството на въздуха се е влошило през последните десет години.

Проучването отчита, че гражданите не разполагат с информация за проблемите, свързани с качеството на въздуха в тяхната държава. Повечето европейците продължават да са слабо информирани за съществуващите стандарти на Европейския съюз, тъй като само малка част от анкетираните (27%) са чували за тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *