ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Европейският съюз с единен портал за образование

образование

Българският еврокомисар Мария Габриел обяви, че вече функционира нов онлайн портал, посветен на Европейското пространство за образование. На него, на едно място, са събрани инициативите и дейностите в областта на образованието и обучението в Европейския съюз.

Линкът към интернет портала на Европейското образователно пространство е: https://education.ec.europa.eu

Той е насочен към всички граждани – хора с таланти, учащи, преподаватели, европейски организации в областта на образованието и обучението. Целта му е да предоставя по достъпен начин информация за инициативи в сферата на образованието, актуални покани за финансиране, мрежи за сътрудничество и за споделяне на добри практики.

Комисар Мария Габриел обръща на внимание, че порталът включва 10 основни раздела с информация по теми и целеви групи. Темите се фокусират върху подобряването на качеството в образованието и обучението (от грижите от най-ранна детска възраст до образованието за възрастни ), учителите и преподавателите, цифровото образование, международното сътрудничество.

Създателите на Портала са включили и място за новини, актуални документи в областта на образованието и обучението, възможности за финансиране, заетост и трудова мобилност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *