ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Филип Попов: Позицията на “Възраждане‘” за еврото е популистка

Филип Попов

"Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", а ще разговаряме с "Продължаваме промяната". Това заяви в ефира на Нова Нюз Филип Попов, член на Националния съвет на БСП. "Имаме ясна и категорична позиция на Националния съвет на БСП, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", подчерта Попов и допълни, че ако от левицата бъдат поканени на разговори с втория мандат от "Продължаваме промяната", ще отидат.

Той каза, че БСП подкрепя влизането на България в Еврозоната, но при определени условия. Според БСП трябва да има ясен и категоричен анализ, потвърждаващ способността и капацитета на България, защото последиците от влизането за всеки един българин ще бъдат "доста състоятелни". А до момента нямало такъв анализ няма.

Социалистът коментира и темата за искането на "Възраждане" за референдум по въпроса с Еврозоната. "Позицията на "Възраждане" е популистка и не е експертна. Референдум за тази тема е екзотично и ненужно решение, с което да се похарчат парите на българския данъкоплатец. Това е въпрос на обективен и експертен анализ", счита той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *