ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Фризьор бил избягалия сириец, не бил опасен

общежитие

Избягалият сириец, който изтърпява наказание в затворническо общежитие от открит тип в Стара Загора не е опасен, заяви на брифинг зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова. Абдол е роден през 1991 година в Сирия и е със статут на бежанец. Пребивава в България от 2018 година. Вчера той се е отклонил и не се е върнал от работен обект в затворническото общежитие в Стара Загора.

Мъжът е бил осъден през 2021 година заради това, че е подбудил трето лице да извърши грабеж на сумата от 1440 лв. Осъден е на година и половина затвор, като е зачетен предварителния арест. От 3 октомври работи доброволен неплатен труд на работен обект, който е в неохраняемата част на затворническото общежитие. Там се трудят лишени от свобода със среден към нисък риск. Те се връщат без охрана от работния обект в общежитието. В 14 часа, обаче, сириецът не се е прибрал. Уведомени са институциите, мъжът е обявен за общодържавно издирване.

"Не съществува никакъв риск за гражданите, надяваме се, че в най-скоро време лицето ще бъде задържано", увери Павлова. Откакто е в България, сирецът работи като фризьор и е имал фризьорски салон в Харманли. До тази присъда, заради което е в затворническото общежитие в Стара Загора, мъжът не е осъждан и заради това е бил на по-лек режим. По случая се извършва проверка, свалят се записите от камерите. Образувано е досъдебно производство.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *