ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ген. Атанас Атанасов обвини МВР в корупция по границите

Атанас Атанасов

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов обвини МВР в корупция по границите по повод зачестилите гонки между мигранти и полицаи във вътрешността на страната. "В такива ситуации трябва да се демонстрира политическа воля, за да се търси сериозна наказателна отговорност. Но проблемът е в друго. Гонят се мигранти около София, но какво става на границата, защото мигрантите минават от там", заяви в парламента Атанасов във връзка с поредния случай с пострадал полицай

Според Атанасов проблемът е на българо-турската граница. Той призова да се провери как изглежда съоръжението на турско-гръцката граница, откъдето преминаването на незаконни мигранти е почти невъзможно. "Трябва да се струпат полицейски сили на границата. Проблемът е в организационното състояние в МВР. Има нужда от промяна на структурите и да бъдат обучени допълнителни полицаи, но това в момента не се случва", коментира Атанасов. Според него оставките на главния секретар на МВР и заместника му не решават проблемите.

Има и нещо друго – за да ги има тези пробойни, това означава, че има корупционни схеми в самото вътрешно министерство, което покровителства тези канали, обясни още Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *