ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ и ДПС виждат спасение в дестабилизацията, смята Иванов

Христо Иванов

"Ако с този запис приключи всичко, пред лицето на страната ние декларираме, че сме абсолютно несъстоятелни като политици. Става дума за една банална среща, каквито ние правим по три пъти на седмица. Приемам като случайност, че администрацията е забравила да изключи камерите." Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод изтеклия запис от закрито заседание на парламентарната група на ДБ. Според Иванов от ГЕРБ експлоатират ситуацията, затова от ДБ публикуват целия запис с видеото и всеки, който се интересува, може да види как председател докладва на парламентарната си група и търси тяхното мнение.

"Огромният ентусиазъм, с който ГЕРБ и ДПС се мятат по този казус, е смешен. Как те се мятат по това нещо и какъв панаир се опитват да направят… Искат избори, защото смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре за тях. Че дестабилизацията на страната в крайна сметка ще ги изпере, че с Пеевски и Борисов отпред те ще успеят да се задържат, докато ние ще се изпотрепем помежду си за пълни глупости", изтъкна пред БНТ съпредседателят на ДБ.

"Преговорите са изключително сложни, защото са между пет субекта. Ако не ни чакаше енергийна и икономическа криза, война, щяхме да кажем "В тази ситуация е невъзможно, хайде да ходим на избори", коментира още той. И добави: "Но когато човек погледне отвъд собствения си нос, вижда, че ни предстои една от най-трудните зими. Затова нашата позиция беше "Да, трудно е, но сме длъжни да опитаме."

Лидерът на ИТН Слави Трифонов да изгледа записа внимателно, призова Иванов. "И да види, че аз характеризирам съотношението между ИТН и ПП и изобщо не споделям свои лични оценки за ИТН", уточни депутатът. "Отношенията между ПП и ИТН са изключително сложни. Самите ПП поставяха въпроса дали изобщо може да се разговаря с ИТН като партия, или само с отделните им депутати", допълни той.

Съпредседателят на ДБ коментира и думите си за "бухалката", КПКОНПИ и Бойко Рашков: "Това е мое изказване, а не цялостен доклад. Имаме дългосрочна позиция, че КПКОНПИ трябва да бъде стриктно вкарана в границата на закона. Всякакви рискове тя да се превърне в бухалка трябва да бъдат елиминирани."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *