ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ и “Продължаваме Промяната” ще разговарят за кабинет

Парламент Росен Плевнелиев

ГЕРБ и “Продължаваме промяната” ще проведат следващата седмица разговор за правителство. Срещата ще е публична и ще бъде отразена от медиите. Това стана ясно от думите на президента на България в периода 2012 – 2017 Росен Плевнелиев, който заедно със Соломон Паси, представлява контактната група по уговаряне на преговорите между ГЕРБ и останалите парламентарно представени групи.

От страна на ГЕРБ в разговорите ще участва Томислав Дончев, а от страна на "Продължаваме промяната" – Асен Василев и Кирил Петков. Контактната група няма да присъства, уточни Плевнелиев, подчертавайки пред "Нова телевизия", че двете политически партии започват да си говорят. Той разкри, че за да постигне подобен успех, е провел разговори с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. 

Според Плевнелиев шансовете за кабинет се увеличават, а контактната група продължава да разговаря с всички лидери. В същото време той смята, че с първия мандат ще бъде трудно да се състави правителство и е по-голям оптимист за третия мандат, който по думите му дава изключителни възможности.

"На нас много ни се иска "Демократична България" да поемат инициативата, защото те имат златен шанс", призна Плевнелиев. Според него, ако ДБ вземе мандата, ще има подкрепата на ГЕРБ и "Продължаваме промяната". Плевнелиев се размечта, че така ще бъде създадено много устойчиво правителство, което ще може да направи чудеса.

Президентът в периода 2012 – 2017 поясни, че идеята за контактната група не е на Борисов и партия на ГЕРБ, а негова и на бившия министър на външните работи Соломон Паси.

По темата за това дали България има нужда от президентска република, някогашният ни първи дипломат отговори отрицателно. Според Плевнелиев тази тема дори не бива да се повдига, защото е крайно вредна и ще погребе крехката ни демокрация. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *