ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ и “Възраждане” “за” предоговаряне на ПВУ в областта на енергетиката

Парламент Делян Добрев

ГЕРБ подкрепя предложението на партия "Възраждане" бъде предоговорен Националният план за възстановяване и устойчивост в частта "Енергетика" с цел да бъдат запазени минно-добивните предприятия в Маришкия басейн. Това стана ясно на среща между представители на двете формации.

Поканата на "Възраждане" беше към всички парламентарни групи, но се отзоваха само ГЕРБ и за кратко – "Български възход".

Делян Добрев от ГЕРБ отново настоя президентът да свика Консултативен съвет за национална сигурност по въпрос за бъдещето на въглищните централи.

"И те са всичко на всичко две изречения, които поставят българската енергетика на колене. Категорично сме съгласни с вас, че нещо трябва да се направи. Проблемът е толкова голям, че ние нямаме избор, ние трябва да започнем тези преговори, за да променим тези две изречения, които обричат българската енергетика, въглищната енергетика поне, на фалит", посочи той.

Искра Михайлова от "Възраждане" каза, че нестабилната политическа обстановка застрашава преговорите с Брюксел, но този риск трябва да бъде поет.

"Преговорите, които ние в момента можем да проведем, са застрашени от самата нестабилна политическа обстановка, в която се намираме, от това да излезем от експертния тон и от тона, който изисква държавническа мисъл и да влезем в една предварителна предизборна кампания", каза тя.

Депутатката декларира, че в търсене на подкрепа отново ще се търси диалог и с БСП. По-рано днес "Възраждане" се срещнаха с представители на синдикатите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *