ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ГЕРБ поиска санкции при отказ от кръвен тест за шофьори

ПГ на ГЕРБ – СДС внесе предложение за промяна в Наказателния кодекс за санкции при отказ за кръвен тест при управление на автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщи председателят на групата Десислава Атанасова в профила си във Фейсбук.

"Нужна е спешна обществена и институционална ангажираност за противодействие срещу наркоразпространението", коментира тя спецоперацията "Бяло" в цялата страна. Според нея прокуратурата и МВР заслужават подкрепа в усилията им срещу разпространението на наркотици.

"Когато институциите си партнират срещу толкова общественоопасна дейност е задължително да получат и необходимите законови инструменти за реализиране на целите си", аргументира тя промените, внесени от партията.

Атанасова е категорична, че е нужна и актуализирана стратегия за борба с наркотиците, която да бъде не само документ, а цялостна, действаща, всеобхватна и ангажираща обществото ни концепция.

Депутатката апелира за нови възможности за лечение на наркозависимите, психотерапевтични програми и превантивни центрове със специален фокус към непълнолетни и малолетни лица, както и за безплатни програми и психологична подкрепа за семействата на употребяващи наркотици или наркозависими непълнолетни и малолетни.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *