ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ: Този парламент е изчерпан, нужни са нови избори

Томислав Дончев и Десислава Атанасова

"Считаме, че доверието към 47-ото Народно събрание е изчерпано. Ясно е, че правителството падна с вот на недоверие. Не може да се намери каквато и да било формула за подкрепа в рамките на този парламент." Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като президентът Румен Радев връчи на коалицията втория мандат за съставяне на правителство, а те го върнаха веднага.

Атанасова посочи, че нито една от възможните партии, която очаква да получи третия мандат, не е заявила, че иска да разговаря с групата на ГЕРБ-СДС. "Ние също нямаме нужда от разговори, защото сме казали своето становище", добави тя. И уточни, че с президента са обсъдили предизвикателствата пред България, както и за спешните законодателни решения, които ще продължат да обсъждат и по време на утрешната среща.

От ГЕРБ са категорични, че трябва да се проведат предсрочни избори. "Ежедневната агония, че няма кворум за заседания на парламента, няма парламентарна подкрепа, е съвсем очевидна. В този смисъл всяко бавене на парламентарната и конституционната процедура е напълно безсмислена", подчерта Атанасова. Тя счита, че в началото на октомври е резонно да бъдат проведени предсрочните избори. 

Дали ще има време за приемане на спешните закони, свързани с усвояването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост, зависи от парламентарните групи, отбеляза още Десислава Атанасова." Неведнъж съм призовавала на председателския съвет да се предложат законодателни решения, които залата да обсъди, и ние ще ги подкрепим, стига да са адекватни за обществото. Вчера имаше три ратификации, свързани с Плана за възстановяване. В пленарна зала нашата група ги подкрепи. Това не е подкрепа за правителството, а за важните теми за България и нейните граждани", изтъкна тя.

"Виждаме как част от управляващите понякога се опитват да го играят опозиция. Не е честно опозицията да се опитва да бъде малко управляващ. Трябва да има ясно разделение на ролите. Всичко останало е лицемерие и предателство", каза депутатът Томислав Дончев. Той обаче не изключва да бъде съставен кабинет в рамките на настоящия парламент.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *