ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ вижда съвпадение по част от шестнайсетте точки на ПП

росен желязков

От "Продължаваме промяната" ще дойдат на разговорите във вторник с ясно сложени на масата 16 точки. По голяма част от тях ние в ГЕРБ имаме пълно съвпадение. Въпросът е как тази система от 16 виждания ще се хармонизира с понижаването на бюджетния дефицит.

Това обяви Росен Желязков от ГЕРБ в ефира на БНТ. В същото време той отбеляза, че преди вторник всички коментари за това какъв ще е резултатът от срещата между ГЕРБ и ПП ще са силно пресилени.

Той обаче прогнозира, че разговорът ще мине през това какво ще се подкрепи, защото досега всички са се наслушали какво няма да се подкрепя.

Според Желязков служебното правителство се справя добре, но ако няма редовно, президентът ще разпусне парламента. В същото време отиването на предсрочни избори догодина ще изправи страната пред същото положение, в което сме и в момента, плюс предстоящия местен вот. По думите му новата предизборна кампания ще е посветена на лозунга "кой е виновен". Желязков отчете, че разочарованието на хората ясно се вижда от факта, че в момента сме в режим на президентска република и на правителство, което не може да бъде свалено от парламента.

По отношение на промяната на Конституцията с цел узаконяване на президентската република, Желязков отбеляза, че конституционните модели се променят през 3-4 десетилетия и вероятно ще има гласове, които да заявят, че е дошло време това да се направи и с нашата Конституция.

"И по тези въпроси не трябва да се крием", заключи заместник-председателят на Народното събрание.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *