ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гешев: Някой е подвел вътрешния министър по случая „Димитър Любенов“

Иван Гешев

Главният прокурор даде изявление пред журналисти в Плевен, на което обясни, че някой явно е подвел вътрешния министър, относно задържането на двама униформени служители от МВР, които имат връзка по случая „Димитър Любенов“. По думи на Гешев тук "става въпрос за правосъзнание, което означава информираност за правото и правните норми". 

  Гешев отбеляза още, че твърдението на Демерджиев не кореспондира със законодателството в страната, както и с очевидните факти. Главният прокурор ясно подчерта, че задържането за 24 часа от служител на МВР по закона за МВР, е "само и единствено в правомощията на вътрешното ведомство, а прокурор няма такива правомощия, не може да забрани такова нещо или да разреши такава процедура".  За да изясни още малко случая припомни, че има отделно досъдебно производство, което разследва действията на служителите на реда.

  Иван Гешев даде малко информация и за случа с катастрофата в Шумен , където изгоря автомобил, който е важно веществено доказателство. Още по-нелепо е, че това се случи на охраняем паркинг на МВР. Той подхвърли , че не се съмнява в работата на прокурорите от град Шумен , а хвърля съмнения върху други правоохранителни системи.

  Главният прокурор обяви, че има нещо, което е доста „притеснително“ в случая, а именно конкретни съвпадения – на паркинг на МВР изгаря веществено доказателство, което се самозапалва, както и че полевият тест отчита наличие на наркотици, а след това кръвната проба показва, че няма.

  Иван Гешев обяви още, че проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а в съда, в МВР и в законодателството. Според него има измислена съдебна реформа, която се състои в това да закриеш, да махнеш някой и да сложиш собствен човек или да обслужиш някой олигарх .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *