ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гешев вмени и пътния травматизъм във вина на държавата

Иван Гешев

"Българската държава не се интересува от този проблем – от пътния травматизъм, катастрофите, от стотиците загинали и пострадали на пътя. Каквито и планове да се правят, те остават само на хартия, никой не ги контролира, те са само с цел да се прави някакъв пиар или примерно до някоя сериозна катастрофа", заяви днес главният прокурор Иван Гешев. Коментарът му е по повод инициативата „Визия 0“, чиято цел е да се намали броят на загиналите при пътни инциденти.

Според Гешев Наказателният кодекс и Законът за движение по пътищата се нуждаят от сериозни законодателни промени. "Едва ли е необходимо да открием топлата вода, има работещи модели в други европейски държави, които са дали резултат", допълни той.

Според него трябва първо да се идентифицират проблемите на пътната инфраструктура и свързаната с нея пътна безопасност, за да се вземат решения. Анализът на прокуратурата на предоставени данни от Агенция пътна инфраструктура и Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата е, че няма магистрала или първокласен път, който да няма сериозни проблеми.

Главният прокурор коментира, че под натиска на гражданското общество, неправителствените и браншовите организации, политиците и Народното събрание ще бъдат принудени да свършат нещо. Ние не заслужаваме тази война по пътищата, заяви още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *