ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Гьоков: За нас от БСП прекият износ на оръжия е табу

Парламент Георги Гьоков

"Въпросът с оръжията е сложен. От който и аспект да го разглеждаме, ще има различни мнения по въпроса. За нас от БСП прекият износ на оръжия е табу." Това заяви социалният министър Георги Гьоков от БСП. Според него от морална гледна точка не бива да се изнася оръжие за Украйна. "Понякога обаче моралната и икономическата гледни точки влизат в конфликт", добави той.

Министърът посочи пред NOVA, че войната в Украйна трябва "да спре на всяка цена, но по дипломатически пътища." "Партия със 130-годишна история би направила много по-малко грешки в исторически план, отколкото партия, създадена вчера", така коментира позицията на БСП социалният министър. Гьоков отказа да даде оценка на управлението на руския президент Владимир Путин и действията му като държавник, но заяви, че "БСП категорично осъжда войната". Той счита, че по темата със спирането на газа е нужна обща европейска политика. "Когато Русия каза, че газът ще се продава само в рубли, всички се отдръпнаха. България беше първата страна, която отказа да плаща в рубли. Според мен това не беше най-добрият ход", поясни Гьоков. 

Социалният министър коментира и инфлацията и намаляване на ДДС на определени продукти, като по думите му "БСП среща разбиране от страна на коалиционните партньори за диференцирани ставки на ДДС при хляба, плодовете и зеленчуците". "По-скоро нямаме съгласие по идеите на БСП за въвеждане на необлагаем минимум, както и за таван на цените", поясни той.

Ресорният министър увери, че се работи по автоматично определяне на минималната работна заплата на 770 лв., но не е сигурен дали ще се случи. "Към момента Министерството на финансите не е склонно да разглежда нова минимална заплата", уточни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *