ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Глобиха с 1 млн. лв. фирмата, забавила ремонта по “Цар Борис III”

Движението на трамвай номер 5 по най-старата трамвайна линия в столицата е възстановено от Съдебната палата до "Бъкстон" след ремонт, който продължил близо година и половина. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в своя "Фейсбук" профил.

"От днес, 8 декември, възстановяваме движението на трамвай №5 по маршрута от Съдебната палата до трамвайното ухо "Бъкстон". Линията ще се обслужва от нови трамвайни мотриси. В участъка по бул. "Македония" е изграден нов линеен парк, по чието продължение трамвайното трасе е озеленено. Така продължаваме "зелените релси" от Руски паметник.

Продължава изграждането на ново трамвайно трасе от Околовръстния път до ул. „Райска градина“ в обособеното трасе. След това работата ще продължи в обособеното трасе от бул. „Овча купел“ до Околовръстния път и по споделеното трасе през „Княжево“.

За забавянето в срока за приключване на първия участък от ремонта, налагаме на изпълнителя максималната санкция от 10% от стойността му или малко под 1 млн. лв.

Трамвайните линии №4 и №11 от днес се движат до Околовръстния път (трамвайно ухо „Никола Петков“) със следните маршрути:

Трамвайна линия 4 – от трамвайното ухо „Никола Петков“ по бул. „Цар Борис III“ до пл. „Македония“, по бул. „Христо Ботев“ до кв. „Орландовци“.

Трамвайна линия 11 ще е със скъсен маршрут до трамвайното ухо „Никола Петков“.

Заместващата автобусна линия А5 ТМ ще се движи по маршрут от трамвайно ухо „Княжево“ по бул. „Цар Борис III“, бул. „Братя Бъкстон“, ул. „Тодор Каблешков“ и обратно по бул. „Цар Борис III“ до обръщателното колело", допълва още в социалната мрежа Фандъкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *