ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Хамид Хамид: Наблюдавахме пряко сериала “Слуги на мафията”

Парламент Хамид Хамид

"Това, което говорехме преди месеци, сякаш се потвърди в това пряко излъчване. Видяхме истинското лице на задкулисието как работи. Това са лейтенантите на мафията, които си разменят клюки." Така депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира изтеклия запис от заседанието на "Демократична България" в парламента. По думите му победата не е за опозицията, а за българските граждани, които са разбрали как функционира управлението на държавата. "Под миловидната загриженост за българските граждани прозират лични интереси, лично его, ненавист към коалиционните партньори – цяла България го видя това. Украйна, например, си има един много хубав сериал – "Слуга на народа" и наистина си има слуга на народа – президентът Зеленски и той го показва. Ние наблюдавахме вчера в пряко предаване сериала "Слуги на мафията", каза още Хамид пред БНТ.

Според депутата записът е осветлил как "политическата олигархия привиква управляващите", за да им каже какво да говорят. Коментира още, че предложението вътрешният министър в оставка Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ е "трудоустрояване на един провален министър на вътрешните работи, който да вдигне запорите на подсъдимите олигарси и да прекрати собствените си проверки". "От дебата вчера разбрахме, че срещу този човек има проверки в КПКОНПИ. Вие и един обикновен полицай не можете да станете, ако не представите документи, че срещу вас има някакви проверки. За председател на тази комисия този човек – все едно да назначите Митьо Очите за главен прокурор", допълни той.

Хамид Хамид смята, че БСП задържа мандата за "замазване на гафовете". Вървим към избори, категоричен е той. По повод намерението на лидера на социалистите Корнелия Нинова да върне третия мандат в средата на август, депутатът заяви, че има решение на Конституционния съд от 1992 година, според което мандатоносителят има една седмица да представи министър-предсдател и още седем дни да представи състав на кабинет. "Държавният глава няма нужда да я чака въобще. Може да приложи Конституцията, да си издаде указ и да приеме нейните действия като отказ да излъчи премиер, да издаде указ и да разпусне това нещастно Народно събрание", посочи депутатът от ДПС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *