ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

И министърът на отбраната се самоизолира

Стефан Янев мин. председател

Министърът на отбраната Стефан Янев се самоизолира след направен PCR тест с отрицателен резултат, като след три дни тестването ще бъде повторено. Tова са съобщили от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Янев в понеделник участва в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, а по-късно снощи от пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че председателят на парламента Никола Минчев е с положителен резултат за COVID-19.

Министър Янев се чувства добре, няма здравословни оплаквания, посочват от военното ведомство. Неговите функции, както и присъствените му ангажименти в страната, ще бъдат изпълнявани от заместник-министъра на отбраната Александър Петков. В неформалната среща на министрите на отбраната на държавите членки на Европейския съюз, която ще се състои на 12-и и 13 януари в Брест, Франция, в рамките на френското ротационно председателство на Съвета на ЕС, България ще бъде представлявана от съответния дипломатически представител на страната ни в Европейския съюз. От страна на военното министерство на срещата ще присъства директорът на дирекцията "Отбранителна политика и планиране" бригаден генерал Радостин Илиев.

От правителствения пресцентър вече съобщиха, че премиерът Кирил Петков, началникът на кабинета му Лена Бориславова, както и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев са се самоизолирали. Петков ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени ангажименти в страната. Василев ще работи дистанционно. Президентът Румен Радев и представителите на екипа му, които участваха в КСНС, също са се самоизолирали.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *