ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Инфлацията твърдо ще намалява, успокоява икономическият министър

Служебен кабинет служебно правителство Никола Стоянов

"Инфлацията твърдо ще намалява". Това заяви министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов в интервю за "Нова телевизия". Той посочи, че служебното правителство е амбицирано това да стане с бързи темпове и заради приемането на България в еврозоната.

Той е на мнение, че през следващите няколко месеца инфлацията щяла чувствително да падне. И добави, че той заедно с неговия екип, не просто се надяват на това, но и работят усилено по въпроса.

"Първата стъпка бяха енергийните източници – газът спадна, в момента е важно депутатите да решат за компенсацията за тока", добави министърът и призова народните избраници да гласуват така, че компаниите да имат предвидимост, ако цената се качи над 200 лева. Това ще помогне за намаляване на инфлацията", подчерта Стоянов.

По думите му 3% инфлация, какъвто е критерият за еврозоната, звучи прекалено оптимистично. "Със сигурност около 5%,6%,7% би било поносимо на годишна база, имайки предвид сегашните икономически процеси. Но тя на месец ще продължи да спада", прогнозира още икономическият министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *