ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Йотова критикува липсата на мерки за подпомагане на най-уязвимите

Илияна Йотова

До този момент в България няма цялостна програма с конкретни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи от населението и за бизнеса. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на Деветия конгрес на КНСБ.

"Аз чакам завръщането на министър-председателя от Съединените американски щати и мерките, които вчера, надявам се, се били начертани на коалиционния съвет да бъдат обсъдени в политическите формации. Да видим какво от всичко това ще се получи. Това, което обаче до този момент със сигурност няма в страната е една цялостна програма за подпомагане на хората в най-окаяното положение. Няма страна в Европейския съюз, която вече да не е съставила такава програма, да не е заделила определени средства. Очаквам това да стане съвсем скоро", каза тя.

Според Йотова с всички средства трябва да се отдалечи политическата криза в страната, а България в момента няма нужда от нови избори.

Относно въвеждането на еврото вицепрезидентът заяви, че трябва да изпълняваме своите ангажименти и предначертания график.

"Знаете, че самият ЕС е доста резервиран по отношение на приемането на нови държави в еврозоната. Преди COVID кризата се заговори за много дълбочинна реформа на самата еврозона. Искаме да видим какви ще са новите условия, дали България изпълнява критериите, защото най-важният това е инфлацията", допълни Йотова.

В словото си на Конгреса на КНСБ президентът на синдиката Пламен Димитров подчерта, че борбата с бедността и неравенствата е основният проблем в страната, а главната цел на България е след пет години българите да имат жизнен стандарт на ниво 70 процента от този на средния европеец.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *