ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Искат по-големи държавни субсидии за училищата и детските градини

диян стаматов

Държавните субсидии за издръжка на училищата и детските градини да бъдат увеличени настояват от Съюза на работодателите в системата на народната просвета. Според председателя на организацията Диян Стаматов, ако парите за ток, гориво и издръжка не бъдат увеличени, има опасност от затваряне на училища и детски градини. 

Директорите са готови с предложения за актуализация, които ще внесат утре на заседанието на Отрасловия съвет към Министерството на образованието.

"Заради скока в цените на електроенергията и горивата, парите за издръжка на учебните заведения са под критичния минимум", казва Диян Стаматов, и посочва какво очакват от правителството: 

"Завишаване с около 40% на самата издръжка за плащане на ток и на гориво. За общежитията, смятаме, че е необходимо всяко едно от тях да получи 50 000 за общежитие. За детските градини, увеличаване с 30 процента на сегашния единен разходен стандант, който към момента е 650 лева на дете".

Актуализацията на бюджета за издръжка трябва да стане сега: "Защото в началото на учебната година не е добре да има затваряне на детски градини или на училища заради несправяне с на пръв поглед битови, но доста съществени издръжки в сградния фонд", подчерта Стаматов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *