ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Италия днес поема бойната група на НАТО на територията ни

полигон ново село

Официална церемония по поемане на ролята на Рамкова държава от Италия за бойната група на територията на нашата страна ще се състои днес в района на учебния полигон „Ново село“, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети полигона, където ще участва в официалната церемония, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът Радев ще бъде посрещнат с почетен строй и ще приеме рапорта на командващия церемонията. На учебния полигон „Ново село“ преди това през деня Румен Радев ще има среща с върховния съюзен командващ за Европа генерал Кристофър Каволи.

На събитието на полигона „Ново село“ ще присъстват също служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, както и министърът на отбраната и началникът на отбраната на Италианската република Лоренцо Гуерини и адмирал Джузепе Каво Драгоне. 

В рамките на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от българска и италианска страна с принос към изграждането на бойната група. Ще бъдат представени въоръжение и техника на бойната група. 

Бойната група се сформира на територията на България съгласно решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май т. г. за принос в усилването на отбранителния потенциал на НАТО за защита на териториалната цялост на страните членки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *