ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ИТН отхвърлят възможност за предизборна коалиция с ВМРО

Парламент Тошко Йорданов

"Има такъв народ" гледа към 48-ия парламент. На кое място ще бъдем, решава избирателят. Ще бъдем там, където ни поставят. Имаме някакви очаквания, но е излишна спекулация. Това отбеляза зам.-председателят на партията Тошко Йорданов пред Нова телевизия. 

Йорданов уточни, че досега "Има такъв народ" не се е явявала в коалиция, няма да го направи и сега. 

"Не сме се явявали на избори в коалиция и не знам откъде излезе това твърдение, няма да правим предизборна коалиция, още по-малко с ВМРО", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Никой не знае с колко депутата ще бъдем в следващия парламент, в момента са само спекулации", допълни Йорданов. "Виждам, че говоренето, че изборите са нещо страшно прикрива желанието на определени политици да не рискуват на избори да не изпаднат от властта. Хората трябва да решават в кризата кой иска да управлява", допълни той. 

"Като влезем в следващия парламент няма да разговаряме с ГЕРБ, с ДПС и с "Възраждане", изтъкна още Йорданов. В отговор на въпрос дали хора от "Има такъв народ", членове на сегашния кабинет биха станали част от друга партия, Йорданов каза, че не би се „заклел вече в никого, но вероятността е под нулата“.

Вчера и Станислав Балабанов от ИТН заяви пред БТВ, че разговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма да има и че ИТН "излизат сами срещу всички".

"Дали ще сме опозиция или в управлението зависи от конфигурацията в парламента. Това говорене, че изборите са нещо страшно е прикритие на риска на някои политици да не излязат от властта. Изборите са най-нормалното нещо в демокрацията. Хората трябва да решават в криза кой трябва да управлява. Ние като управляващи с какво помогнахме тези кризи да бъдат решени? Направиха се сумати грешки, които рефлектират върху живота на всеки един от нас. От ИТН се опитахме да направим каквото можем, бяхме обвинени, че сме вътрешна опозиция и враг номер 1. Така говорят, защото иначе трябва да си признаят, че са некадърни, че са взимали грешни решения и ние сме били прави. Мога да извадя факти за нашето твърдение, те не могат за тяхното", отбеляза депутатът от "Има такъв народ". 

И даде пример: "Два закона паднаха в Конституционния съд, което е позор за парламента, защото сме законодателен орган. Казахме, че има грешки и ще паднат – и за спецсъда частта за квотите на съдиите, и за КЕВР, че председателят не отговаря на изискванията. След като бяха внесени, Лена Бориславова звънна на Ива Митева. Опищя да се махне параграфа. Ние бяхме принудени да изтеглим законопроекта. Носим вина с тях, но ако не го бяхме направили, риториката става тази  – ИТН иска спесцъда и старият КЕВР да останат. Когато подобно нещо се случи 4-5 пъти, накрая ,когато напуснем заради Северна Македония, те казват, че спираме борбата с корупцията".

"Никола Минчев беше свален, след като излязохме от коалицията. По наше предложение, не на ГЕРБ, защото наруши правилата на парламента. Не е противоречие, че бихме го подкрепили за премиер. Ние не искахме Кирил Петков и Асен Василев", каза още той. 

Йорданов коментира, че не е нарушил никакви правила с идването си в парламента с тениска с надпис "Harvard law". И добави че е било закачка към началника на кабиенета "Петков" Лена Бориславова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *