ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ИТН пак призова Петков да спре да звъни и да агитира депутати

Ива Митева

От "Има такъв народ" за пореден път призоваха премиера в оставка Кирил Петков да престане да се опитва да убеждава отделни депутати за подкрепа на бъдещо правителство.

На брифинг в Народното събрание председателят на групата Тошко Йорданов заяви, че ако "Продължаваме промяната" и лидерът ѝ Кирил Петков имат желание за разговори с "Има такъв народ", тези разговори могат да се случат само по официалния ред – с покана до партията и парламентарната група, които ще излъчат представители.

"Няма никакво значение на колко човека е звънял. Самият факт, че продължава да звъни, вчера включително, и да ги уговаря за среща и да ги кара да дърпат други хора, е неприемлив, непочтен. Никой, който стои пред вас, е труженичка от някоя магистрала, която да отиде някой да си я издърпа настрани", заяви Йорданов.

Ива Митева съобщи, че лично е получила обаждане от премиера в оставка Кирил Петков, който по думите ѝ дори е съобщил на коалиционния съвет снощи, че тя ще води група, която да разговаря с него.

"Смятам, че това са ниски страсти. Смятам, че един премиер в една демократична, парламентарна република не действа така. Разговори като независими народни представители, както той се изразява, не може да има. Затова смятам, че това трябва наистина да престане. Ние сме най-малко хората, които искаме избори, знаем, че държавата не е в добро състояние. Аз му казах, че ще седнем всички заедно, ще говорим открито и ако те приемат това, което ние казваме, ще вървим напред", обясни тя.

От "Има такъв народ" отново потвърдиха, че основното условие за подкрепа на бъдещо правителство в рамките на 47-ото Народно събрание е Кирил Петков и Асен Василев да не са част от него.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *