ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Иван Демерджиев на изслушване в Народното събрание

Парламент откриване на 47 - мото народно събрание

В рамките на днешното редовно заседание, на 10 ноември, депутатите ще изслушат служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Решението да бъде привикан в парламента е с цел да обясни какви мерки по охрана на границата на страната и справянето с потока от нелегални имигранти ще бъдат предприети след инцидента с убития полицай Петър Бъчваров.

Това предвижда първа точка от програмата за работа на депутатите. Искането е внесено от председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова и група народни представители.

На брифинг във вторник (8 ноември) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също заяви, че президентът Румен Радев трябва незабавно да смени министъра на вътрешните работи.

Вчера Даниел Митов от парламентарната група на ГЕРБ-СДС уточни, че освен оставката на министър Демерджиев, от ГЕРБ искат и тази на главния секретар на МВР. Малко по-късно през деня Иван Иванов от БСП също поиска оставката на вътрешния служебен министър.

От своя страна вчера (9 ноември) министър Демерджиев обясни пред журналисти в Елхово, че би подал оставка, но само ако му я поиска президентът Румен Радев или българските граждани. По думите му настояването за оттеглянето му и критиките към ръководството на МВР през последните дни са напълно неуместни.

В програмата на Народното събрание е предвидено депутатите да гласуват и промени в Закона за данък върху добавената стойност, както и предложения за изменения в Закона за акцизите и данъчните складове.

Народните представители ще обсъдят и законопроекти за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. Дневният ред включва гласуване на промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *