ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Иван Демержиев на изслушване в парламента

МВР Иван Демерджиев

Днес парламентът ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван Демержиев относно дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет във връзка с наводнените села в Пловдивска област през месец септември тази година – проведени заседания, взети решения и отпусната помощ. Това е и първата точка в приетия дневен ред за деня на Народното събрание.

Предложението за изслушване на служебния вътрешен министър дойде от коалиция ГЕРБ-СДС.

В програмата е предвиден и редовен парламентарен контрол, в който участие ще вземат вицепремиерите Лазар Лазаров и Иван Демерджиев, както и служебните министри Росица Велкова, Димитър Стоянов, Иван Шишков, Сашо Пенов, Велислав Минеков, Явор Гечев, Росен Христов и Георги Тодоров.

Също така се очаква депутатите да гласуват и състава и ръководството на Комисията по конституционни въпроси и на Комисията по правни въпроси. Вчера, на 27 октомври, парламентът раздели Комисията по конституционни и правни въпроси на две отделни. Днес следва решението да бъде обнародвано в Държавен вестник, след което депутатите могат да пристъпят към избор на състав и ръководство на двете комисии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *