ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Иванов: Няма смисъл от кабинет, който не иска съдебна реформа

Парламент Мирослав Иванов

"Продължаваме Промяната" не затваря пътя за преговори, но от партията не искат да изневерят на принципите си – нулева толерантност към корупцията. Това каза в пред NOVA депутатът от ПП и временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов. "Влизане в правителство с ДПС, ГЕРБ и ИТН със сегашните им лидери за нас ще бъде прекалено голям компромис с нашите ценности. Оставаме верни на това, което сме казали. Имаме програма и тя включва съдебната реформа и антикорупционната програма", обясни той. Иванов уточни, че ако депутатите от "Има такъв народ" желаят да подкрепят програмата им, е възможно да се състави правителство. "Ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави кабинет", добави той.

Според него от ИТН не са диалогични и вървят в посока, която прекалено силно се различава от тяхната, тази на БСП и на "Демократична България". Депутатът даде пример със саботирането на Комисията по конституционни и правни въпроси. "Това беше поредният явен сигнал, че колегите от ИТН, с това ръководство, не желаят да извършат антикорупционната реформа", изтъкна той. И допълни, че фокусът на ПП не е отиване на избори, но уточни: "За нас е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извърши съдебната реформа и да се бори с корупцията. Именно в борбата с корупцията виждаме основния двигател за промени оттук нататък."

При предсрочни избори Иванов очаква, че избирателната активност ще бъде по-висока и вярва, че ще постигнат по-добър резултат. "Показахме на хората, че имаме принципи, каузи, които можем да отстояваме, и че не сме склонни на тънки компромиси само и само да се задържим във властта", отбеляза той. Мнението му е, че "Има такъв народ" и партията на Стефан Янев "Български възход" няма да влязат в следващ парламент. Също така коментира дали тогава от ПП ще разговарят с ГЕРБ или ДПС за бъдещ кабинет: "Няма да правим компромиси с нашите цели. Не можем да кажем, че ще се коалираме с ГЕРБ, при положение, че искаме Борисов да бъде разследван за безобразията през последните 12 години. Това важи и за ДПС с Пеевски."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *