ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Изключително точни са уредите. Отчитат различни вещества

Иван Демерджиев

Вътрешният министър Иван Демерджиев изрази намерение за увеличаване броя на пунктовете за вземане и обработка на кръвни проби на водачи, установени с алкохол или наркотици. Той допълни, че тестването на полицаите ще продължи и не вижда причини за недоволство от тяхна страна.

Иван Демерджиев допълни, че липсата на достатъчно пунктове за вземане на проби и тяхната обработка създава повече проблеми на гражданите у нас.

"Ще се постараем да създадем много повече пунктове в страната – във всеки областен град, където да се взимат и обработват тези проби и това да увеличи скоростта на тяхната обработка, защото сега тя е забавена. Това създава редица проблеми", посочи той.

По повод недоволството на синдикатите в МВР заради тестването за алкохол и наркотици Демерджиев каза: "Няма основание да негодуват. Изключително точни са уредите. Отчитат различни вещества. Каква е причината да се намира това вещество в организма на съответния човек се установява посредством кръвна проба, когато има съмнения дали това е наркотично вещество, или следствие на вземане примерно на лекарства".

"Но да се говори, че тестовете са неточни – не, не са неточни. Те отчитат съответните вещества. А причината да се намират в организма, се установява посредством кръвна проба. Както за всички други шофьори, така и за служителите на МВР, които ще се качат на автомобилите си. Нормално е този, който проверява, да бъде пример за този, който бива проверяван", допълни вътрешният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *