ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кабинетът одобри над 80 млн. лв. за AS 532 AL “Cougar”

AS 532 AL "Cougar"

Министерският съвет прие на днешното си заседание, на 23 ноември, постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 година.

С приетия акт се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на военното министерство в размер на 23 167 000 лв. за изпълнението на дейностите по възстановяване на летателната годност на AS 532 AL "Cougar" чрез Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване.

Министерският съвет прие и друго постановление, с което одобрява допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет, включително и за съпътстващи разходи по придобиването му. Те са в размер на 60 000 000 лева.

Освен това служебният кабинет взе решение да промени утвърдения максимален размер на ангажиментите за разход, които могат да бъдат поети през 2022 г. по бюджета на Министерството на отбраната. Става дума за сумата от 220 000 000 лева.

Приетият нормативен акт не води до въздействие върху държавния бюджет и до допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *