ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Какво ще се промени, ако не Кирил Петков е премиер?

Крум Зарков

Не мога да гадая дали ПП ще се откажат Кирил Петков да е кандидатът им за премиер. Какво ще се промени, ако не е Кирил Петков министър-председател, кое в тяхната политика? Това запита в интервю за БТВ   депутатът от БСП Крум Зарков.  

По думите му, БСП не са били информирани за решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Зарков допълни, че е било ясно, че в тази коалиция са се събрали партии с много различни виждания, включително отношението към Русия.

Той обясни още, че с решението си да гласува „против“ хартиената бюлетина е нищо повече от следване на политиката на БСП от 5 години насам. Зарков отбеляза, че причината за електоралния срив на левицата не е в машинното гласуване.

„Имаше хора, които действително изразяваха притеснения, които действително бяха при по-възрастните. Когато нашите симпатизанти отиваха към тях с таблетите, не съм видял някой, който не е могъл да се справи. Ако избирателите виждат, че играем за победа и виждат, че партията върви нагоре, няма жива сила, която да ги спре да отидат до урните“, уверен е депутатът.

Крум Зарков заяви, че не иска избори, но волята не е това, което решава реалността.

„Не си спомням за партия в България, която да е излязла от управление по-силна, отколкото е влязла. В това правителство с тези министри и тази парламентарна подкрепа и коалиция БСП има неща, с които може да се гордее и каже на избирателите си. Това е най-вече социалната ни политика. Пробивът, който имаше за пенсиите, данъчните облекчения, които постигнахме. Очевидно, че коалицията с десни партии вътре, е сложна“, коментира още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *